Jeju

image558
Imorgon åker jag och mina tre närmaste vänner här i Korea till Koreas motsvarighet till typ... Gotland. Jeju. Återkommer med bilder och rapport efter helgen.

Ipselenti

image557

Ipselenti är Korea Universitys stora vårfestival. Den har hållt på hela veckan men avslutades på fredagskvällen med en stor konsert. Jag och Clém hade inte en aning om vad vi skulle vänta oss men vi köpte biljetter och stämde träff med de andra utbytestudenterna. HÄR hamnade vi. Tror att alla universitetets studenter var där.

Ja inget revolutionerande direkt...

Den här veckan har väl egentligen inte bjudit på några större roligheter. Anna, Emma och Isak åkte hem. En stor mängd försummat skolarbete skulle tas igen. Mindre roliga kommentarer här i resedagboken. Mindre än en månad kvar på mitt utbytesår innebär massa ledsamma avsked och massa skolarbete inför mina slutprov. Som grädde på tråkmoset kommer en rejäl förkylning som halvt däckat mig och gjorde mig rätt trött och passiv på universitetets stora festivalavlutning och Clémences födelsedagskalas samt tvingade mig stanna hemma från Christians dito.

Hursomhelst, ny vecka imorgon och det innebär väl nya möjligheter. På torsdag åker vi en massa utbytesstudenter till Jeju Islands. Jag hoppas att det blir skojigt.

Anna, jag och Mc Mong



Min och Annas nya favoritlåt är Circus med Mc Mong. Koreansk "hiphop" ska inte föraktas.

Besök från Sverige

image555

Emma och Isak shoppar i Myong-dong

Ber verkligen om ursäkt för min obefintliga uppdatering men jag har sedan förra lördagen besök av tre kompisar från Sverige; Anna, Emma och Isak. Ska snart uppdatera med fler bilder.

image556

Anna, jag och Emma go korean style i Olympiaparken

Barnens dag

image552


Idag var det nationell helgdag i Sydkorea. Det var Barnens dag. Ett sätt att uppmärksamma detta är att packa in ungarna i bilen och dra till ett av landets elituniversitet där man dagen till ära blåst upp två hoppborgar och delar ut ballongdjur. Schysst. Men inte bara det, det fanns också examensdräkter (sådana som alla KU-studenter bär när de tar sin examen) i barnsstorlek som man kunde fota barnen i samt särskilda föreläsningar om hur man skulle uppfostra sitt barn för att det skulle ha en chans att bli antagen till Korea University. Jag tycker att det är så härligt när man låter barn få vara barn.

Bilder från helgen



1. Födelsedagsmiddag för Ashley
2. Ashley
3. Poseringstillfälle
4. Tårta
5. Min fluffiga frisyr
6. Clém på väg till Seoul Museum of Art
7. Utställning i trädgården
8. Clém kollar på en bildserie av portar i Seoul
9. Delar av utställningen "Becomming a monster"
10. Promenad i Jogno
11. Floden
12. Paus längs floden med Clémence och Sébastien

Första helgen i maj

image537


Nu har man snart kommit halvvägs in i helgen. "Jaha", tänker ni, "är det inte lite väl sent att konstatera det? Har inte snart nästan hela helgen gått." Möjligen för er som har haft första maj och Kristi himmelsfärds och nu sitter och krampaktigt håller i den lilla snutten helg som ännu står till ert förfogande.

Själv
tillbringade jag Valborgsmässoafton i biblioteket fram till klockan 22.30 då jag tackade för mig, gick hem och fortsatte plugga lite till. Det var mitt välkomnande av våren. Första maj...pöh! När ni demonstrerade eller låg hemma med huvudvärk och kläder klibbiga av gårdagens champagnegalopp satt jag på lektion och diskuterade de praktiska konsekvenserna kring olika avtalsskrivningar vid företagsuppköp och sedan fritidsintressen på koreanska. Första maj var verkligen ingen helgdag här inte.

Eftersom jag inte har några lektioner på fredagar tyckte jag att det var lämpligt att inleda min helg redan på fredagen nu när jag hade pluggat så duktigt. Jag drog till Myong-dong där jag mötte upp med Clémence, Sébastien och Eunice för att inhandla en present till Ashley - kanadensare och en av Korea Universitys allra mest kända utbytesstudenter. ALLA känner Ashley. ALLA har en åsikt om henne. Hon var närmast omöjlig att presenta. Men skam den som ger sig, fyra dagars kollektiv tankemöda och 3 timmars aktivt presentletande resulterade i ett halsband, en scarf och ett kort. (Av hennes rekation att döma verkar hon ha uppskattat kortet mest.)

Vi firade Ashley genom att äta koreansk barbecue tillsammans, dricka sojucoctails och klubba på en av stans fräsigaste klubbar. För att verkligen visa mig från min bästa sida gick jag på manikyr, pedikyr och fixade håret innan. Alltså fick håret lagt. Med betoning på lagt. Ett litet urval av vad jag kallades igår: Adjuma (vilket är koreanska för tant), Kitty (mamman i "That's 70's show"), Sue Ellen (hon i Dallas).


Idag tyckte jag nog att jag borde skärpa mig lite. Helg visserligen men det är ingen anledning att bli slö och overksam. Så morgonen började på gymmet och skulle sedan fortsätta på biblioteket var det tänkt. Om det inte hade varit för att Clém förde en lång argumentation via sms om att jag skulle hänga med henne för att gå på utställning på Seoul Museum of Modern Art (SeMA). Det skulle bara ta 1,5 timme av min dag och att vägra skulle innebära en total brytning med kulturen, jag skulle bli en obildad robot utan någon som helst förmåga att uppskatta det kreativa. Så jag hakade på.

Utställningen var fantastiskt bra. Sen mötte vi upp med Sébbie och det blev det frozen yoghurt och lååång promenad genom Seoul, middag på en fransk restaurang i Itaewon och emotionell debriefing över en stor mugg Dunkin' Original Coffee på Dunkin' Donuts. Plugga får jag väl helt enkelt göra imorgon. Eller varför inte på måndag, då det är barnens dag vilket tydligen är nationell helgdag här.


RSS 2.0