Anna, jag och Mc Mong



Min och Annas nya favoritlåt är Circus med Mc Mong. Koreansk "hiphop" ska inte föraktas.

Kommentarer
Postat av: David

Ja herregud, vad säger man? En ärlig bedömning är väl att det faktiskt inte var så fruktansvärt dåligt som man skulle kunna befara, men det är svårt att avgöra när man inte vet vad de säger.

On a related note: det är ju schlager-EM på lördag! Ville bara tipsa om att det går att se hela spektaklet via webcast på www.eurovision.tv, om det skulle vara intressant. (Det lär iofs vara tidigt på morgonen i Korea...)

2008-05-21 @ 12:18:29
URL: http://davidekstrand.blogspot.com
Postat av: Grand bleu

Hej jag har läst din blogg om Korea och har ett par saker att säga dig. Oavsett hur mycket du varit i Korea, hur mycket du har lärt dig utav språket, kulturen, maten, mentaliteten eller whatever så kommer du aldrig någonsin framstå som något annat än en wannabe. Det är synd att du inte själv verkar insé att det faktiskt handlar om att du söker dig till någon annan slags verklighet än din egen och lever i en drömvärld om att du innerst inne skulle vilja vara Korean. Jag är själv född i Sydkorea men kom till Sverige som barn och oavsett hur mycket man integreras i landet där man bor eller vad man själv gör det till så kommer man fortfarande i grund och botten vara det man en gång i tiden föddes till och i ditt fall är det definitivt inte Korea. Jag förstår ifall du har komplex och är avundsjuk vilket mycket väl märks men snälla du, Svenskar är unika i sitt sätt precis som alla andra. Tillintetsägande och tråkiga människor som sålt ut sig själva och först då kommer det sådana som du in i bilden. Såna som söker andra drömmar att fly in i. Men du är Svensk eller åtminstone är du absolut inte Korean utan du e ingenting annat en en blekfet Svennegris.

Korea ar javligt rashomogent och turister har jag peronlien ingenting emot. Men daremot folk som du som tror ni kan aga varlden och helt plotsligt valja eran kulturella idenitet. Fyfan, Tur att utlanningar inte ar speciellt valkomna av myndigheterna nar det handlar om mangt och mycket i Korea.

Ak hem miss piggy

2008-05-21 @ 14:55:49
Postat av: Patrick

Geezaz, tagga ner några hekto Stora blå.

2008-05-22 @ 18:15:09
Postat av: Grand bleu

Allright jag ber om ursakt ifall jag brusade upp. Var inte meningen att vara personlig pa nagra satt eller vis. Blir bara otroligt trott pa nar folk inte kan dra en linje vid att halla intresset pa en sida gransen och sin egen identitet pa den andra. Respekterar att folk gillar varan Koreanska kultur och ar fascinerade av den. Sa langt inga problem.

Det enda jag personligen har problem med vilket jag vet manga andra Koreaner ocksa upplever atminstone utflyttade (Hemma i Korea ar det givetvis en annan sak da manga dar ocksa ar valdigt nyfikna pa vasterlanet tex) ar att likt ocksa den Japanska kulturen har pa nagot satt blivit totalt snedvriden i manga europeers ogon och i mangt och mycket om man tex tar den har bloggen som exempel sa verkar faktiskt personen i fraga faktiskt vilja vara Korean. Aven om hon sjalv skulle forneka det sa ar det faktiskt sa att en av om storsta anledningarna till att Korea som land ar sa pass speciellt som det faktiskt ar och att det ar sa unikt med dess kultur, mentalitet och folk ar att landet till skillnad fran Sverige inte blivit sonderamerikaniserat aven om det blivit valdigt mycket uppbackat ekonomiskt utav USA efter kriget sa har man anda lyckats behalla sin nationella identitet.

Det ar nagot som bade ar pa gott och ont. For mig som har fullstandiga medborgerliga rattigheter i mitt eget land ar det en sak. For mig om har fullstandiga etniska rotter till Korea ar et en sak. For mig som har kulturen samt mentaliteten i blodet ar det ocksa en helt annan sak an att som Svensk verka ha gett upp sin egen nationella identitet sa pass mycket att man borjar anamma andra kulturer och ta efter dom.

Det behover inte alla halla med om givetvis men Sverige ar ett skitland. Ett land som sags vara otroligt solidariskt och otroligt valmaende men det handlar nog mest om en ytlig fasad.

Svenska ungdomar mar daligt, det finns knappt nagra jobb. Kulturer blandas hejvilt bara for att Svenskarna sjalva inte kan saga nej da allt styrs av den politiska korrektheten. Svenskarna blir fortryckta i sitt eget land och darfor ar det a andra sidan inte speciellt konstigt att man soker sig till andra kulturer.

Det ar forvisso inget fel. Men det jag reagerar pa ar hennes satt att skriva "Nu ar jag "hemma" i korea"

"Koreaner ar si, Koreaner ar sa" "Hihih allt i Korea ar sa gulligt"

Osv osv. Sen nar fan blev vi Koreaner objekt man kan sitta och bedoma som nagra djur eller liknande?

Vi ar stolta over varan nation och anser oss vara bast i hela varlden. Vad andra tycker ar deras ensak men en sak som ar saker ar att om vi inte hade varit det vi ar sa hade varat land ALDRIG sett ut som det gor och da ar det bara sa att jag personligen plus manga manga andra koreaner vill ha varan nationella identitet for oss sjalva. Darfor spelar det ingen roll hur manga andra som tycker det ar intressant med vastvarlden eller liknande for om man kollar pa dom lagar som ar stifade sa kan man ganska enkelt konstatera att utlanningar ICKE ar valkomna mer an turister eller som studerande men da ska dom ocksa aka hem sa fort studietiden ar klar

Mina slutord av det har blir val ganska enkla,

Korea for Koreanerna, turista garna i varat land men forsok aldrig, aldrig nagonsin att vara nagot du inte ar. Korea ar och skall bli Koreanskt och icke nagon yankee satellit som Sverige!

2008-05-22 @ 23:13:30
Postat av: Etti

Carro skriver sin blogg till folk som känner henne och kan hennes personlighet och då är det lätt att som utomstående tolka saker fel och skapa förutfattade meningar. Skapa en egen blogg istället, då kan du säga det du vill ha sagt i ditt eget forum.

2008-05-24 @ 08:04:21
Postat av: Grand bleu

Till Etti:

Har hon en oppen blogg dar alla kan ga in och lasa samt kommentera sa finns det ingenting som sager att folk inte far yttra sina asikter.

Finns funkionen att satta losenord pa bloggen samt stanga ner kommentarerfunktionen.

Jag hittade den har bloggen pa google bland annat. Om den inte ar tillagnad mig spelar val ingen roll? Har jag heller aldrig pastatt. Daremot har alla ratt att uttrycka sina asikter.

Men om man ska tanka som du gor Etti sa sager jag bara sahar till Carro enligt dina egna ord:

Stanna hemma i ditt eget land istallet? Da kan du saga vad du vill ha sagt i ditt eget land...

Vad e skillnaden? Tycker det dar var den lamaste kommentaren jag nagonsin last och somsagt, vill hon inte att obehoriga ska lasa sa behover hon inte ha bloggen offentligt oppen heller.

Mitt land ar mitt land. Hennes land ar hennes land. Vara lander e inte samma land. Jag bor i Sverige men jag forsoker inte vara Svensk. Umgas inte heller overdrivet mycket med Svenskar. Anser inte att den Svenska kulturen e speciellt intressant, snarare tvartom...Och tvartom e val ungefar vad man kan saga om Carro i fraga. Hon forsoker uppenbarligen vara nagot hon inte ar och vad ar det egentligen som kan misstolkas? Om hon vill vara Korean for ER som uppenbarligen ar amnade att lasa bloggen samtidigt som att hon ar for alla andra Svensk eller? Jag forstar inte, vad ar det som kan misstolkas och bygga forutfattade meningar?

2008-05-24 @ 19:46:41
Postat av: En mixad tjej som sparar energin till smygrasister

Jag har inte läst den här tjejens blogg, men det värsta hon har skrivit om koreaner är att hon trivs i Korea och att hon tycker att en del koreaner är gulliga? Vad gör du i Sverige? Hur gick det till att någon så sverigefientlig som du bor här? Delar dina föräldrar dina åsikter? Jag är fransk förutom svensk också. Tänk om jag säger nu att jag inte gillar att du som är korean kallar dig Grand Bleu? Varför gör du det förresten? Själv är jag väldigt blandad och har rötter lite varstans. Jag blir inte arg över att någon säger att de gillar Frankrike, Sverige, Tunisien eller Algeriet. Jag blir glad. Jag kan inte förstå att du blir arg över att någon gillar Korea. Du borde vara stolt över att någon som inte ens är korean gärna skulle vara det. Hade du föredragit att hon skrivit de saker som du skriver om Sverige istället? Att koreaner är tråkiga, tillintetsägande och måste anamma sig andra kulturer för att få någon slags identitet? Kanske tyckte du att hon uttryckte sig nedlåtande om koreaner som om de vore små söta kattungar eller så? Det kan man bli sur över, men då hade du inte behövt kränka resten av oss. Gör oss alla en tjänst och åk till Korea...och stanna där. Får se hur många därborta som kommer gilla dina trångsynta åsikter. De kommer antagligen tycka att du är precis så tråkig och intetsägande som du tycker att vi i Sverige är. Jag har en bild av koreaner som ett glatt och öppet folk. Förutom att jag känner koreaner så har jag sett många serier och filmer därifrån. Jag menar absolut inte att jag vill vara korean eller att jag vet allt om Korea pga det. Information till dig; när du försökt hålla dig borta från svenskar så har du antagligen missat att lära känna de svenskar som är öppna och glada och roliga. Det är sant att en del är mindre utåtriktade än vad pers i tex Tunisien är. Men ibland är det kanske skönt att pers inte är så himla påflugna, n'est pas? Var inte så himla bitchig och spara energin till att skälla ut pers som skriver rent rasistiska saker om Korea istället.

2009-10-27 @ 04:51:37
Postat av: Klas

Till Grandblö



Japp, det är en öppen blogg och du får skriva vilka dumheter du vill. Och eftersom du, i likhet med mig, inte känner tjejen i fråga så missar du nyanserna och dina kommentarer blir därefter.



Du är bortgjord. Helt bortgjord. Du drar helt orimliga slutsatser av det du läser och skriver den mest aggresiva och ointelligenta smörja jag sett på länge.



"Hemma i Korea" syftar i detta fall på att tjejen varit en vända i Hong Kong och nu var tillbaks i Korea igen. Att använda ordet "hemma" i detta fall är inte konstigare än att någon som kommer från Gävle och pluggar i Lund tycker att han kommer hem när han återvänder till sin lilla studentlya efter en tur till Markaryd. Han är ingen wannabe-skåning för det.



Faktum är, Grandblö, att de ringde från Korea och jag skulle hälsa dig att du inte behöver komma tillbaks. Såna som dig behöver de inte.

2010-01-04 @ 14:54:58
Postat av: Trött på "Stora Blå"s sätt att se på folk som älskar hennes land

okej du, åh, så stora blå. Jag har inget emot Korea, men har verkligen nåt emot dig. Precis som "En mixad tjej som sparar energin till smygrasister" så är jag också mixad. Och jag, precis som hon, blir också glad när folk är så intresserade av min kultur att dom skulle vela vara en del av den, men du vill kicka ut varenda en som inte är korean ut ur "ditt" land ?



Sverige är ett skönt land, för man behöver inte spendera 10 tusen spänn på att få uppleva en annan kultur. Den finns ju precis utanför dörren! Har du nånsin tagit en tripp till Rinkeby? Från T-Centralen kostar en tur-retur biljett dit under hundringen.



Jag tror Korea alltid kommer ha den där speciella dragningskraften hos sig även fast den skulle bli totalt kulturaliserad, för det är ju ändå folk som åker dit för att bli "koreaner" eller hur? Precis som sverige. Folk som kommer hit anpassar sig enligt sverige. Så lätt är det. Eller är du rädd för att så fort en vit, en svart och en latino sätter en fot på kroeanskt land, så förvandlas paradiset till ett smågrodorna-rumba-afrikansk trumma helvete?... Ofta man orkar bli sur över folk som vill bli end del av din kultur. Le, ha kul! Va inte en sån bitterfitta!

2010-02-08 @ 19:34:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0