USA: Framme i New York

image218Det här går egentligen mot allt som är rätt och sant med en Korea-dagbok men eftersom min telefon inte fungerar som den ska så rapporterar jag till de närmast sörjande om hur min USA-resa fortlöper här. Den som tycker att töntiga turistinlägg från Förenta staterna är ungefär lika intressant som ett avsnitt av "Fråga Doktorn" kan ta en paus från att läsa här fram till och med februari.

Jag sitter just nu på ett Starbucks ett litet stenkast från Empire State Building. Med tanke på att en majoritet av de som sitter vid borden runtomkring ser himla koreaättade ut så kanske det här inlägget inte är sååå långt bort från Korea. Eller va tusan, det är det väl men hursomhelst. Hela resan har gått bra. Till och med min insmuggling av 100 gram av familjen Igells hemmagjorda müsli gick vägen. Jag ljög alltså och sa att jag inte tog in någon mat i landet men müslin var så smarrig att jag inte bara kunde lämna den hemma.

British Airways är betydligt bättre att flyga långt än kort med. Hade Europas mest jolly steward  mellan London och New York som dessutom hivade fram både kaffe, lunch och afternoon tea utan några anmärkningar. Min "frukost" mellan Stockholm och London däremot. Usch, den var inget vidare. Klämde både "Last king of Scotland" och "Darjeeling Limited" på flyget och hann dessutom konkretisera mina planer för mina 5,5 dagar i New York lite bättre. Så ingen behöver vara orolig över att jag inte utnyttjar min tid i Stora Äpplet effektivt.

image219Försöker följa min USA-boende vän Shirins råd att inte se nyfrälst ut när jag vandrar runt bland skyskraporna utan gå raskt med en bitter min för att inte signalera "Titta på mig! Jag är turist! Knyck min plånbok!", men alltså det är svåårt. Särskilt dagtid, skyskrapor är ju så härliga.

Här bredvid kan man se min kvällsfika, bestod av en Diet Coke Plus och en smarrig och enligt uppgift nyttig muffin (jo tjena). Pluset innebär att läsken är berikad med vitaminer och mineraler. Är det inte fab?

Nu har tjejen vid bordet bredvid suttit i samtal med sitt kreditkortsbolag i säkert 40 minuter. Hon låter precis sådär som man föreställer sig att sura amerikaner som inte får rätt service låter eller som de låter när de ringer in till radio och klagar på folk som skämtar om kristna. Hon har dragot alla klyschor man kan tänka sig. Nu klämde hon till med ett "Hey, do us both a favour and put me through to your supervisor". USA överträffar sig själv hela tiden.

Kommentarer
Postat av: mamma

Skönt att höra att du är framme i NY och att du äter sunt.

mum

2008-01-09 @ 21:24:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0