Jakten på Marks & Spencer



Helena hade läst i sydkoreanska Elle att Marks and Spencer hade öppnat i Sydkorea. Det här lät ju too good to be true för en person som bott i London och Dublin (Helena) och en person som skickar M&S-inköpslistor till folk som åker till Brittiska öarna (jag). Det var alltså med stor entusiasm jag började googla det här och hittade en lista på var man kunde hitta brittiska kvalitetsunderkläder och organiska tranbärs- och havrekakor vilket är det som brukar stå på min shoppinglista.

Tio (10) timmar tog vår Marks & Spencer jakt och resultatet var noll (0). Sen var det någon som sa att Marks & Spencer lagt ner sin aktivitet i Korea, men vi ger inte riktigt upp hoppet än. Enligt Elle finns det åtminstone en kvar och den ska vi hitta. En annan gång. Jag överdrev lite med de där tio timmarna, vi hann också med en massa andra grejer under den tiden. Bland annat:

- Lämna tillbaka planscher på Svenska ambassaden och knycka (de var gratis) varsin Sverige/Korea-pin
- Bevista Jeju Mandarin Consumers Festival. Ja en citrusfruktfestival, vad är det för fel med det? Vi kom i lagom tid till ponnyparaden, lämnade varsin önskan på en clementinformad lapp som de hängde upp på Wall of wishes. Min önskan löd "Fred på jorden och bra resultat på mitt Financial managment slutprov". Vi missade dock uppträdanden och workshops.
- Införskaffa ett par mycket snygga vinterstövlar à 73 kronor. Plast ja men kvaliteten verkar motsvara ett par Din Sko-stövlar à 499 kronor.
- Handlat en (1) julklapp. Min moster har varit snäll i år.
- Hitta världens bästa utbud av julkort och kunde konstatera att min kursbok i Internationell ekonomi har helt rätt när de konstaterar att Burenstam Linders teori om att varje land kommer att specialisera sig på och exportera sådana produkter som de har en stor inre marknad för må vara sant för Linders hemland (Sverige) men inte kan förklara varför Korea exporterar så mycket julkort. Det var nästan bara utländska turister runt de där julkortsställen. Jag hade lugnt kunnat shoppa upp min månadsinkomst på julkkort där men eftersom få människor idag uppskattar julkort så tog jag det lugnt. Aldrig mer säger jag, aldrig mer, ska jag skicka julkort. Här har jag så många jular försökt sprida ett glädjebudskap utan några som helst krav på motprestation. Vad är tacken? Att folk blir sjukt obekväma över att de inte skickat något till mig och diverse mail och sms med budskapet "Ah jag skippade julkorten igår" Hint: Vilket du också borde göra din analoga kvarleva. Så jag ska bara sitta och stirra på mina fina julkort och ge dem till mig själv och känna julglädje. Den må vara artificiell men det är tomten också.

Kommentarer
Postat av: din moster

jag har läst!!

2007-11-21 @ 07:56:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0